UIB, 2 d'octubre de 2014
El repte de transferir la recerca universitària: l'experiència de la Universitat d'Oxford


PortadaSeuContacte

Isis Innovation

Isis Innovation Ltd. és l'empresa de transferència de tecnologia de la Universitat d'Oxford. L'empresa es composa de tres divisions interconnectades: Isis Technology Transfer, Isis Enterprise (IE) i Oxford University Consulting (OUC).

El Grup Isis Technology Transfer compta amb un historial demostrat en la gestió de la propietat intel·lectual i la transferència de tecnologia. Fins a l'actualitat la Universitat d'Oxford ha rebut un retorn important (més de 30 milions de lliures en efectiu i més de 30 milions de lliures en participacions de capital en empreses derivades) sobre la seva inversió en Isis i el seu pressupost de patents mitjançant acords de llicència, venda d'accions i participacions en empreses spin-off.

Isis gestiona en l'actualitat 1.320 patents i sol·licituds de patents; i 330 acords de llicència actius. A més de l'activitat de concessió de llicències, Isis ha ajudat en la creació de 64 empreses spin-off universitàries, des de l'any 2000, generant un valor significatiu per a la Universitat d'Oxford. Aquesta cartera d'empreses ha atret 327 milions de lliures en inversions.

IE és la divisió de consultoria en transferència de tecnologia de Isis Innovation, establerta en 2004 per proporcionar la seva experiència en la política de protecció de la propietat intel·lectual i la transferència de tecnologia a clients externs en els sectors públic i privat en el Regne Unit i a tot el món. Durant els últims cinc anys, el personal de ISIS ha treballat amb una àmplia gamma de clients en més de 30 països, oferint consultoria pràctica en gestió de la propietat intel·lectual i la transferència de tecnologia. Les seves activitats inclouen:

  • Desenvolupament de la propietat intel·lectual i la política i estratègia de comercialització.
  • Estudis d'avaluació organizacional en transferència de tecnologia i estudis de viabilitat.
  • Suport a la gestió i assessorament del personal.
  • Desenvolupament d'habilitats de negociació i concessió de llicències.
  • Formació en transferència de tecnologia.
  • Creació de spin-off i avaluacions del nivell de preparació de noves empreses per a l'entrada d'inversors.
  • Gestió provisional de nous negocis.

 

Elena Andonova

Elena es va unir a Isis a l'octubre de 2009 com a becària de l'Escola de Negocis Said de la Universitat d'Oxford, on havia completat el seu MBA. A Isis, Elena ha participat en estudis de benchmarking, anàlisis del potencial de transferència i diversos programes de comercialització que inclouen el treball per al govern de Malàisia ajudant a empreses innovadores de tecnologia LED a comercialitzar els seus productes i el treball amb un govern local a Rússia oferint recolzament en la creació d'empreses locals per comercialitzar les seves invencions a nivell internacional. També ha participat en activitats de recaptació de fons i preparació de plans de negoci per a noves empreses.

Ella va treballar en l'establiment d'una incubadora de programari en nom d'un centre de recerca amb seu a Anglaterra. El seu interès se centra en els sectors de sostenibilitat i el "Internet de les Coses". Abans d'arribar a Oxford Elena va passar diversos anys treballant com a economista en la divisió de mercats de capitals de Lehman Brothers a Londres.

Eva Baltar

Eva és llicenciada en Administració d'empreses a la Universitat de Santiago de Compostel·la on també va obtenir un Màster en Ciències d'Economia Aplicada. El seu treball de finalització de màster es va centrar en l'anàlisi de supervivència de les empreses innovadores espanyoles. Va passar tres anys treballant com a consultora en l'Oficina de Transferència de Tecnologia de la Universitat de Santiago de Compostel·la, on també va ser analista d'inversions en una societat de capital de risc especialitzada en spin-off de base tecnològica.

Més tard Eva es va traslladar al sector privat i va adquirir experiència com a Directora Financera Adjunta, i després va tornar a la gestió de la transferència de tecnologia en la Vicepresidència Adjunta de Transferència del Coneixement de CSIC. Al CSIC es va encarregar, durant més de tres anys, de projectes d'R+D+I i de la comercialització de tecnologies a través de la creació de spin-off. Eva es va unir a Isis Enterprise al setembre de 2011 i actualment treballa amb seu a Galícia.

 


Organitza, patrocina, col·labora