El lliurament dels premis TalenTIC Balears 2016 es va celebrar el 2 de desembre, a Son Lledó, al campus de la Universitat de les Illes Balears. Hi hagué cinc finalistes que obtingueren reconeixements, i els dos millors treballs de final de grau i/o màster foren guardonats amb una dotació econòmica de 1.000 i 500 euros respectivament, a més d’un diploma acreditatiu i la divulgació del treball en un reportatge de premsa especialitzada.

Els encarregats d’atorgar els premis foren el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, el responsable de recursos humans d’Informàtica El Corté Inglés, Julio Sánchez, el vicerector d'Innovació i Transferència, Jordi Llabrés, els directors generals de Desenvolupament Tecnològic i de Política Universitària i Ensenyament Superior del Govern de les Illes Balears, Benjamí Villoslada i Juan José Montaño, i el delegat d'Informàtica El Corte Inglés a les Balears, Antonio Carmona.

Aquests premis cerquen incentivar la innovació tecnològica en l'àmbit acadèmic i s'emmarquen en l'acord de col·laboració subscrit entre Informàtica El Corte Inglés i la Universitat de les Illes Balears per desenvolupar programes de cooperació en els camps de la docència, la recerca, la innovació i la transferència de coneixements.

Tots els participants eren alumnes que presentaren durant l’any 2016 un treball de fi de grau o de màster de qualsevol dels estudis de la UIB en el qual dissenyaren, aplicaren o analitzaren una innovació TIC rellevant.

Estudiants guanyadors

Primer premi: Lídia Talavera Martínez

Segon premi: Joan Josep Montserrat Picó

Accèssits per a: Joan Josep Novo Arbona, Alberto Ballesteros i Belén Bermejo González.

Els finalistes foren: Iker Ramírez Gorostizaga, Antoni Comas López, Albert Cantallops Navarro, Inés Álvarez Vadillo, Llorenç Seguí Capllonch, Román Mudarisov, Jaume Fiol Vidal i Josep Cerezo Ignacio.

Si estau interessats a consultar més informació sobre els premis, podeu accedir al següent enllaç.