Les idees innovadores són la base de la prosperitat empresarial. No obstant això, poc valor tenen mentre no es protegeixin o es tradueixin en productes o serveis que es puguin arribar a comercialitzar. És aquí on s'evidencia la importància de les figures com les patents o els models d'utilitat.

La legislació de patents vigents, recentment actualitzada, funciona com un marc normatiu de protecció que obre un ventall de possibilitats estratègiques per a les empreses a l'hora d'internacionalitzar els seus drets de propietat industrial i intel·lectual. En la sessió de matí, es comentaran els principals canvis en la Llei de patents i les implicacions d'aquests canvis per al sector públic i empresarial. També s'abordaran les diferències entre patent europea i patent unitària. Al final de cada xerrada, s'obrirà un torn de preguntes.

D'altra banda, quan ens trobam en la fase inicial d'una recerca, és important fer una cerca exhaustiva de patents existents, per estalviar-nos temps i diners evitant recerques redundants. Per això, en una sessió d’horabaixa, organitzam un taller pràctic sobre recerca de patents a les principals bases de dades, tasca que resulta imprescindible per saber si els resultats obtinguts en la nostra recerca podrien ser patentables i per reorientar les línies de recerca empreses. El taller es farà a l'aula 2B de l'edifici Antoni M. Alcover i Sureda, de les 15.30 a les 17 hores.

Vegeu el Programa de la Jornada

 

Organitzen: