Palma (Mallorca), 21 de desembre de 2015
Introducció al Fog computing, la tecnologia del futur, ¿què és i quines aplicacions té?


PortadaSeuContacte

DESCRIPCIÓ DE LA XERRADA

Fog computing, la tecnología del futur, ¿què és i quines aplicacions té?.
Fog Computing es proposa com la solució natural per facilitar l'explosió Internet of Things (IOT). No és tracta de un substitut del Cloud sinó una extensió perquè els nodes que formen Fog poden estar connectats al Cloud.

Les estimacions indiquen que al voltant de 50 mil milions de dispositius estaran connectats a Internet el 2020. Les noves aplicacions com la conducció autònoma, les ciutats intel·ligents o l'atenció mèdica que milloren la qualitat de la vida humana seran possibles gràcies a la tecnologia de IOT. En conseqüència, nous mercats i oportunitats de negoci creixeran sota aquesta tecnologia.

Fog Computing oferirà la plataforma (incloent els sensors) com una infraestructura genèrica on les empreses podran desplegar les seves solucions i reduir els costos i l'esforç necessari per desenvolupar aquestes aplicacions d'una manera similar a com ho va fer Cloud Computing fa uns anys per a un altre tipus de aplicacions.


PONENTS
Dr. Mario Nemirovsky,
Investigador Senior al ICREA al Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), actualment és pioner en el desenvolupament de la plataforma Fog com a base per a "Internet of Things", així com a la gestió de Big Data. Ha desenvolupat 64 patents als Estats Units.
Sr. Damian Roca, estudiant de doctorat al Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS).


HORARI
Dilluns 21 de desembre, 16-18 hores 
Aula: Seminari de Psicología
Edifici: Guillem Cifre de Colonya (Universitat de les Illes Balears)


*Xerrada informativa dirigida a empreses/entitats i grups de recerca interesats en la temàtica.


  • EN DIRECTO en #Periscope: Jornada Sentilo a la UIB https://t.co/6SI5Ar4MVs
    Fa 2 anys
  • Podeu seguir la Jornada @sentilo_io en streaming des de Periscope. Estem en directe! @VicepresidencIB #IoT #SmartCities #SmartIsland #IbeTec
    Fa 2 anys
  • Jornada Sentilo a la UIB https://t.co/Ss0UBbYxJF
    Fa 2 anys