Palma (Mallorca) de 26 a 28 d'abril de 2006
FILOTECH2006. 43 Congrés de Filòsofs Joves


PortadaProgramaPonents ComitèAllotjamentDocumentsSeuContacte


Filosofia i tecnologia (es)

"Que ningú, pel fet de ser jove, no dubti a filosofar, ni per haver arribat a la vellesa no es cansi de filosofar. Ja que, per assolir la salut de l’ànima, mai no s’és massa jove ni massa vell" (Carta a Meneceu, Epicur).

INSCRIPCIÓ AL CONGRÉS

Recordem que el termini per a l’enviament de propostes de comunicacions finalitzà el 12 de gener.
La inscripció al congrés s’ha de fer emplenant el formulari que trobareu a la secció de Documents, aquí.

PROGRAMA

Podeu descarregar el programa en la secció documents aquí.Consulta els texts complets de les comunicacions al Congrés Virtual


Participa del blog del 43 Congreso de Filósofos Jóvenes.


La UIB ha concedit 2 crèdits de lliure configuració per l’assistència al congrés. La Conselleria d’Educació ha concedit 1 crèdit de formació del professorat.

PRESENTACIÓ DEL CONGRÉS

Entre els dies 26 i 28 d’abril de 2006 tindrà lloc a Palma el 43 Congrés de Filòsofs Joves. El seu lema serà: Filosofia i Tecnologia (es), i és organitzat per l’Associació Filosòfica de les Illes Balears (AFIB) i el Departament de Filosofia i Treball Social de la Universitat de les Illes Balears (UIB). El congrés tindrà lloc a la seu de la Fundació la Caixa, Gran Hotel, plaça de Weyler, 3, Palma.

Si la filosofia s’interessa per la realitat, avui la realitat està travessada de dalt a baix per la tecnologia. Podríem dir que la realitat en la qual vivim és eminentment tecnològica, i no tan sols pels productes contínuament publicitats de les noves tecnologies. Totes les activitats econòmiques, tant els sistemes productius com els serveis, es basen en la tecnologia. La tecnologia ens ajuda a satisfer les nostres necessitats i ens proporciona grans comoditats, ens permet relacionar-nos o accedir a informació distant d’una forma immediata i ens dóna esperança davant malalties fins fa poc incurables. Però les seves cares amables no impedeixen que en vegem d’altres de més inquietants. El consum exhaureix recursos, extermina espècies senceres i a més amenaça la supervivència de la nostra espècie. El poder dels mitjans de comunicació ens exposa a una manipulació sense pràcticament controls democràtics. Els avenços de la medicina, enllaçats amb interessos econòmics, ens poden arrossegar a passar els darrers dies de la nostra vida tots sols en una sala connectats contra la nostra voluntat a unes màquines que aparentment vetllen per la nostra salut i que seran els únics testimonis, muts, del nostre comiat.

Esperam que aquestes i altres inquietuds similars seran motivació suficient perquè s’animin a participar en el congrés tots aquells que creguin que la seva feina pot ajudar en alguna mesura a la clarificació d’aquesta relació.

El comitè organitzador.


Organitza:
Universist de les Illes Balears - Dept. de Filosofia
Associació Filosòfica de les Illes Balears (AFIB)

Organitza, patrocina, col·labora