Abans d’iniciar un projecte de recerca és recomanable efectuar un estat de la tècnica que permeti saber si existeix una tecnologia, una invenció o un producte similar a la seva proposta. A més, l’estat de la tècnica proporciona altres informacions molt valuoses: com saber quins poden ser els millors socis per a una possible col·laboració, fins al nivell de novetat que suposa la nostra proposta. La realització d’un estat de la tècnica pot suposar un estalvi considerable en esforç i recursos.

En la II Jornada sobre la nova Llei de Patents: el paper de les patents en la recerca, que es realitzarà en una doble sessió (matí i horabaixa), el senyor Mariano Nieto, cap del Servei de Documentació de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) parlarà sobre la importància i el valor que té l’estat de la tècnica per a la recerca.

 

Sessió de matí (aules 3A i 3B de l’edifici Antoni M. Alcover i Sureda): es comentarà la importància que té el contingut d’una patent en els projectes de recerca, especialment per a identificar l’estat de la tècnica, i es donarà resposta a les preguntes més freqüents del personal investigador: és incompatible fer una publicació sobre el nostre resultat i patentar-lo? He d’esperar a la concessió de la patent per poder publicar? Si faig una publicació, ja no puc patentar?

En acabar la sessió del matí, els assistents podran mantenir una reunió individual i personalitzada amb el senyor Mariano Nieto. Per això, han de demanar-ho al formulari d’inscripció de la jornada. L’horari de les reunions serà de 12 a 13 hores.

 

Sessió d’horabaixa (aula AB11 de l’edifici G. M. de Jovellanos): es realitzarà un taller pràctic sobre la cerca de patents a les principals bases de dades, com Espacenet. El taller es farà entre les 15.30 i les 17 hores. Es recomana assistir-hi amb un ordinador portàtil per fer les cerques.

 

 


Consulta aquí el programa

Lloc: Aules 3A i 3B de l'edifici Antoni M. Alcover i Sureda (sessió de matí) i Aula AB11 de l'edifici G.M. de Jovellanos (sessió d'horabaixa)
Data: dimecres 28 de juny de 2017
Horari: de 10 a 13.00h i de 15.30 a 17.00h

Data límit d'inscripció: 26 de juny de 2017

Activitat gratuïta